29.4.2014
Pečené papriky s polníčkem a žampiony
Co budeme potřebovat
- 4 papriky (jakékoliv barvy)
- hrst salátu Polníček
- pár kapek octu Balsamico
- 300 g žampionů
- olivový olej
Náplň paprik
- 250 g balkánského sýra
- 100 g dušené šunky
- 1 vejce
- 1 sklenice sterilované kapie
- sůl
- pepř
- provensálské bylinky
Postup
- Připravíme si papriky, které budeme plnit. Omyjeme je, vykrájíme středy, ať máme dostatečný prostor na náplň.
- Žampiony pouze omyjeme pod vlažnou vodou, neodlupujeme vrchní slupku, chuť žampionu by byla ztracena! A nakrájíme na čtvrtiny.
- Připravíme si pekáček, ve kterém budeme vše zapékat. Vymažeme ho dostatečně olivovým olejem.
- Pro náplň do paprik si připravíme větší misku, ať se nám to vše dobře smíchá. Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky. Přidáme na kostičky pokrájenou dušenou šunku. Dále přimícháme 1 vejce a kapii, kterou jsme si nakrájeli také na kostičky. Přidáme sůl a pepř, jak kdo má rád a špetku provensálských bylinek.
- Až naplníme všechny papriky, začneme se skládat na pekáč. Papriky by se neměly dotýkat. Zbylé vršky paprik můžeme do pekáče jen tak poházet do mezer, taky se krásně upečou. Do mezírek naskládáme také připravené žampiony.
- Na závěr vše ještě postříkáme olivovým olejem a posypeme kořením Provensálské bylinky. U paprik si dejte záležet, aby byly olejem potřené, dostanou tak krásnou kůrku a nepopraskají. Vše dáme zapéct do trouby asi na 30 – 40 minutek. Nejprve pečeme při 150 °C a posledních asi 10 – 15 minutek zvýšíme teplotu na 180 °C.
- Podáváme s pečeným toastem a salátem Polníček ochuceným octem Balsamico.
Dobrou chuť!
Michaela Basalová
Mezi mé záliby patří především sport, tanec a v neposlední řadě i vaření. Jsem otevřená všem nových zkušenostem. Ráda se učím a zkouším nové věci.